10 октобра, 2023

Помоћник министрице Адис Салкић учествовао на форуму “Yоутх Форум Wест Херзеговина”

Помоћник министрице за младе, Адис Салкић, учествовао је на тродневном форуму ”Yоутх Форум Wест Херзеговина” који је у организацији Уреда за европске интеграције Западнохерцеговачког кантона, Међународне организације за миграције (ИОМ), Аусtријске развојне агенције (АДА) и БХ Ресилиенце Инитиативе (БХРИ) одржан од 6. до 8. октобра 2023. године на Блидињу.

Тема форума била је међусобно повезивање младих, јачање сарадње са представницима свих нивоа власти и институционална сарадња у свјетлу процеса ЕУ интеграција.

Током излагања у оквиру панела ”Институционална подршка за иницијативе младих” помоћник Салкић је нагласио да Федерално министарство културе и спорта гради отворен однос према свим омладинским удружењима у ФБиХ те очекује да ће се у наредном периоду та сарадња интензивирати. Министарство се, истакао је, залаже за партнерски однос са омладинским организацијама и младима из ФБиХ у цјелини, путем Вијећа младих ФБиХ, кроз процес израде Стратегије за младе у ФБиХ који ће почети до краја ове године.  Такођер, Салкић је захвалио међународним организацијама у БиХ који програмски и финансијски подржавају пројекте усмјерене на побољшање положаја младих у БиХ, а посебно је захвалио Уреду за европске интеграције и ресорном министарству Владе ЗХК-a на организацији поменутог догађаја.